Energie investeringsaftrek subsidie (EIA) 2021

Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor subsidie wanneer je gebruik maakt van led verlichting. Met de energie-investeringsaftrek (EIA) stimuleert de overheid het verduurzamen van jouw organisatie. De EIA is een fiscale regeling voor ondernemers, die investeringen doen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en het verduurzamen van de organisatie. Een goed voorbeeld hiervan is het overstappen op led verlichting.

 

Voordelen EIA subsidie 2021

Op het moment dat je gebruik maakt van de EIA betaal je minder belasting en daarnaast zijn de aanschafkosten voor led verlichting aftrekbaar. In 2020 was 45% van  de aanschafkosten aftrekbaar! In 2021 is dit percentage gelijk gebleven, dus wil jij ook in aanmerking komen voor de EIA subsidie van de overheid? Stap dan snel over op led verlichtingen en kom met jouw bedrijf in aanmerking voor de subsidie.

Hoe werkt EIA?

Bij het investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kun je via de EIA 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijvingen. Zo kom je bij een investering in a. LED-spots of LED-downlighters , met een specifieke lichtstroom van ten minste 110 lm/W b. LED-armatuur anders dan met LED-buizen en LED-spots of LED-downlighters, met een specifieke lichtstroom van ten minste 125 lm/W. in aanmerking voor EIA.

 

Kom jij in aanmerking voor EIA?

Elke ondernemer in Nederland die belastingplichtig is voor inkomsten- of vennootschapsbelasting kan in aanmerking komen voor EIA. Je investeringen in bedrijfsmiddelen (zoals led verlichting) moeten dan wel voldoen aan de wettelijk vastgestelde energieprestatie-eisen. Wij geven je graag advies over hoe je in aanmerking kunt komen door middel van led verlichting. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies!

 

Bedrijven als Van Wijnen, HEMI, Bluekens Volvo en Duravermeer B,V, gingen je al voor met het overstap naar led verlichting via Led Solutions Holland!

 

Meer informatie over subsidie m.b.v. led verlichting?

Wil jij meer informatie of heb je vragen over hoe jouw bedrijf in aanmerking kan komen? Of wil je weten of jouw bedrijf al in aanmerking komt voor de EIA subsidie? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op! Wij beantwoorden graag al jouw vragen en geven je graag advies over hoe jij in aanmerking kan komen voor de subsidie met led verlichting!

Neem nu contact opBereken uw besparing

1.914 Comments