Skip to main content

Vervang TL door LED

In veel magazijnen, garages, kantoren, werkplaatsen en andere ruimtes zijn nog ouderwetse TL-buizen geïnstalleerd. Deze buizen verbruiken veel energie en zijn daardoor slecht voor het milieu. Gelukkig kun je deze lampen eenvoudig vervangen door LED-verlichting. Op deze pagina zullen we de voordelen bespreken van het vervangen van TL-verlichting door kwalitatieve LED-verlichting.

Duurzame Verlichting voor bedrijven

LED is energiezuinig

  • Lumen/Watt: Verhouding Een LED produceert tot wel vier keer meer lumen per watt dan een TL-buis
  • Geen Opwarmtijd: LED-lampen geven direct licht, terwijl TL-buizen tijd nodig hebben om op te warmen, wat ze minder efficiënt maakt.
  • Warmteontwikkeling: Bij LED wordt het grootste deel van de energie omgezet in licht, terwijl bij TL-buizen veel energie verloren gaat als warmte.
  • Lange Levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee, waardoor er minder energie nodig is voor het produceren en installeren van vervangende producten.

Verschil in levensduur

LED-verlichting is veel duurzamer en gaat veel langer mee dan TL verlichting.

Een ouderwetse TL8 buis gaat ongeveer 10.000 uur mee.

De RBLED Linear en RBLED Matrix gaan beiden 100.000 uur mee. Deze armaturen zijn ook uit te breiden met sensoren. Zo brandt er nooit onnodig licht in de (werk)ruimte.

De enerigebesparing loopt op tot wel 80%.

Vervang TL door LED
Vervang TL door LED

Betere Lichtkwaliteit

  • Geen flikkering: In tegenstelling tot TL-buizen flikkert LED-verlichting niet. Dit maakt LED comfortabeler voor de ogen en minder vermoeiend om onder te werken.
  • Consistentie: LED-lamp met een externe driver heeft een consistentere lichtoutput dan een TL-buis. Dit betekent dat LED-verlichting minder gevoelig is voor stroomfluctuaties, waardoor de lichtoutput stabiel blijft.
  • Aanpasbaar: LED-verlichting kan eenvoudig worden aangepast in lichtintensiteit (dimbaar) en kleurtemperatuur, waardoor je de verlichting naar wens kunt afstemmen.
  • Kleurweergave: LED-verlichting met een externe driver biedt vaak een betere kleurweergave dan TL-buizen. Kleuren zien er natuurlijker uit, met minder kans op kleurvervorming.

De Overstap: Vervang TL door LED

Zakelijke LED verlichting is de toekomst van duurzame en efficiënte verlichting voor bedrijven. Door te investeren in LED lampen, verlagen niet alleen de operationele kosten, maar dragen ook bij aan een beter milieu en een aangenamere werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt lichtplan voor uw bedrijfspand en ervaar de voordelen van LED zelf!

Maak de overstap naar zakelijke LED verlichting en zet een stap richting een duurzamere toekomst voor uw bedrijf.

Vervang TL door LED

Bedrijven met Duurzame LED Verlichting

KLAAR OM TE VERDUURZAMEN MET LED?