Belangrijkste veranderingen ten opzichte van 2017

Van 54,5% aftrek naar 45% aftrek.
Geen retrofittingen maar externe driver
Producten moeten voldoen aan minimaal 100 lumen per watt.

Wilt u besparen op het onderhoud en energieverbruik van de verlichting binnen uw bedrijf? Dan is LED verlichting met 50.000 tot 100.000 branduren en een goede lichtopbrengst tegen het lage wattageverbruik een goede optie. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor de zogeheten Energie-Investeringsaftrek. De E.I.A. was in 2018 bepaald op 54,5% en is voor 2018 bepaald op 45%. Dit levert u als ondernemer gemiddeld een netto voordeel van 13% op de investering. Hiermee stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Maar hoe werkt het precies?

Fiscaal aftrekbaar
Wanneer uw investering duidelijk is omschreven en een flinke reductie in uw energieverbruik realiseert komt u in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). Hierbij is het wel van belang dat uw investering boven de € 2.500,00 uit komt.

Energielijst 2019
Om in aanmerking te komen voor de Energie-Investeringsaftrek ( E.I.A. ) dient het product waarin u investeert opgenomen te zijn in de Energielijst. Led verlichting van RB LED voldoet hierin aan alle gestelde eisen voor de Energie-Investeringsaftrek.

Aanvragen
Denk er wel aan om uw aanvraag voor de Energie-Investeringsaftrek binnen 3 maanden na het geven van de opdracht aan te vragen. Deze aanvraag kunt u of uw boekhouder eenvoudig doen via het eLoket bij de overheid.

Budget
Het budget voor 2019 is ruim ingezet op €147 miljoen.

Spelregels.
De Energie-investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor bedrijven, particulieren, verenigingen of stichtingen kunnen hier dus geen aanspraak op maken. Hieronder staan de voorwaarden opgesomd.

  • Voor ondernemers in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden.
  • Er wordt door u inkomsten- of vennootschapsbelasting betaald.
  • Binnen 3 maanden vanaf  de opdracht geven, vraag u de Energie Investeringsaftrek aan.
  • De investering waarvoor u Energie-Investeringsaftrek aanvraagt is minimaal € 2.500,00.

Wilt u de zekerheid dat u aanspraak kan maken op de Energie-Investeringsaftrek? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag.

Neem nu contact opBereken uw besparing

385 Comments

Leave a Reply

    Voornaam*

    Achternaam*

    Telefoonnummer*