Skip to main content

HACCP LED VERLICHTING

Wat betekent HACCP?

Waar staat de afkorting HACCP voor? HACCP betekent Hazard Analysis Critical Control Points. Met andere woorden is dit een onderwerp wat zich dagelijks bezighoud met het veiligheidssysteem voor bedrijven binnen de voedselindustrie. De juiste led verlichting speelt hier binnen de voedselindustrie een belangrijke rol. Dit omdat de juiste led armaturen hiervoor moeten voldoen aan strenge eisen. Wij leggen je hieronder alles uit over het onderwerp HACCP en de geschikte led armaturen. Zeker als het in dit geval gaat om het zogenoemde voedselveiligheidsplan wat verplicht is. 

Gebaseerd op zeven principes

HACCP hanteert geen handleiding maar legt de verantwoordelijkheid bij de bedrijven om dit op eigen situatie te spitsen, hieronder zetten we de zeven kernpunten voor je op een rij:

  1. Inventariseer alle mogelijke gevaren.
  2. Stel de kritische (CCP’s) vast, de punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen of beperkt.
  3. Geef per CCP de kritieke grenzen aan.
  4. Stel vast hoe de CCP’s gemonitord worden.
  5. Leg per CCP de juiste acties vast die moeten leiden tot herstel van de veiligheid
  6. Test alle veiligheidsmaatregelen op hun werking.
  7. Leg alles vast. Documenteer en registreer wat wanneer is uitgevoerd. 

HACCP Led verlichting voorwaarden

Ook voor de voedselindustrie is kwalitatieve led verlichting van belang. Ook al gaat het om bijvoorbeeld een slachthuis tot het bereiden van kant en klare maaltijden. Voor de HACCP led verlichting leggen wij je hieronder uit waar de geschikte led armaturen allemaal aan moeten voldoen. 

  • Alle lichtbronnen moeten goed afgeschermd zijn
  • De armaturen mogen geen glas bevatten en moeten breukvast zijn,
  • De armaturen moeten afhankelijk van het toepassingsgebied bestand zijn tegen extreme omstandigheden zoals vocht, hoge en lage temperaturen, trillingen en chemische reinigingsproducten.

Hieronder vind je de geschikte armaturen die aan bovenstaande voorwaarden voldoen, voor meer informatie klik op het gewenste armatuur:

HACCP-verlichting-1HACCP-verlichting-2HACCP-verlichting-3HACCP-verlichting-4

Meer informatie

Hebben wij jou of je bedrijf nieuwsgierig weten te maken over HACCP led armaturen? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf binnen de voedselindustrie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij informeren je graag naar de mogelijkheden als het gaat om HACCP led verlichting of andere toepassingen. En wie weet bespaar je binnenkort met led verlichting op jouw energierekening!

Neem nu contact op Bereken uw besparing