Skip to main content

Duurzaamheid

In veel gevallen kiezen bedrijven ervoor om bestaande tl armaturen om te bouwen. Zodat deze geschikt zijn voor led tubes. Het hergebruiken van bestaande middelen is in het kader van een stukje duurzaamheid. Daarom in veel gevallen aan te bevelen. Ombouwen van een tl armatuur is gelukkig vrij simpel te realiseren. Qua regel en wetgeving zijn er wel wat punten om bij stil te staan.

Wanneer een tl armatuur omgebouwd wordt zodat deze geschikt is voor led tubes komt de CE-markering en hiermee de fabrieksgarantie te vervallen. Het armatuur zal namelijk worden gezien als een nieuw product geleverd CQ gefabriceerd door het bedrijf dat het armatuur heeft omgebouwd. Als het armatuur conform de veiligheidsrichtlijnen is omgebouwd kan het bedrijf dat dit heeft gedaan het armatuur voorzien van een nieuwe CE-markering.

Goed doen

Gelukkig is het ombouwen van een tl armatuur geen drastische ingreep. Daarbij is het ook niet van invloed op de kwaliteit en de veiligheid van het armatuur. Om het vervallen van de CE-markering te voorkomen kiezen veel led verlichting aanbieders ervoor om het voorschakelapparaat niet te verwijderen. Dat is voor u natuurlijk zonde. Omdat er zo onnodig tussen de 6 tot 11 watt per armatuur verbruikt zal worden. Het voorschakelapparaat zal worden verwijderd en hiervoor in de plaats zal er indien nodig een externe led driver gemonteerd worden in het armatuur.

LED Solutions Holland bouwt uw bestaande tl armaturen volgens de richtlijnen om en kan hierdoor als fabrikant van de armaturen beschouwd worden. Dit geeft u de zekerheid dat u voor alles met betrekking van uw overstap naar led verlichting bij ons terecht kan. Mocht ondanks onze inspanningen om de kwaliteit en veiligheid van de armaturen te waarborgen iets onvoorzien fout zijn gegaan? Dan hebben we de juiste verzekeringen om dat per direct op gepaste wijze op te lossen.

Hierdoor heeft u de zekerheid het maximale uit uw overstap naar led verlichting te behalen. U maakt immers gebruik van uw bestaande armaturen die volgens de richtlijnen zijn omgebouwd, zonder dat een voorschakelapparaat onnodig stroom verbruikt.

Neem voor al uw vragen over de beste “ombouwmethode” voor uw bedrijf gerust contact met ons op. We adviseren u graag!

Neem nu contact op Bereken uw besparing