Skip to main content

Regeling

De Regionale Uitvoeringsdienst voert strengere periodieke controles uit die gevolgen kunnen hebben wanneer u grote daglichtstraten / daglichtkoepels en/of gevelramen heeft?
Hierbij meer uitleg over de nieuwe strengere controles op bedrijven die te maken hebben met veel natuurlijk daglichtinval.

Steeds meer bedrijven zijn bekend met het Activiteitenbesluit milieubeheer: verbruikt u als bedrijf meer dan 50.000 kWh of 25.000 kubieke meter aardgasequivalenten, dan bent u per wet verplicht om te investeren in duurzame erkende maatregelen die een terugverdientijd korter dan vijf jaar hebben.

Strengere regels

De handhaving van deze lijst van erkende maatregelen wordt sinds dit jaar flink opgeschroefd. Wanneer u daglichtstraten/koepels heeft die minimaal 10% van het dakoppervlak zijn, of gevelramen die minimaal 30% van het vloeroppervlak zijn, wordt het verplicht om te werken met daglichtregeling of daglichtschakeling. Hiermee wordt de verlichting gedimd/uitgeschakeld bij voldoende natuurlijk daglichtinval. Wanneer u bij een dergelijke koepel nu LED lampen aanschaft die niet aangestuurd worden met daglichtregeling of daglichtschakeling, kan het dus zijn dat er vanuit de RUD alsnog wordt gezegd dat u in overtreding bent zolang dit niet wordt toegepast.

Wat kunt u hiermee? Heeft u gasontladingslampen? Kijk dan eens naar onze RB.LED Highbay met geïntegreerde daglichtregeling en bewegingssensor, en bespaar tot wel 80% ten opzichte van uw huidige lamp. Ook bij een ander type conventionele lampen hebben wij armaturen die aan deze voorwaarden voldoen.

Vragen of deze situatie bij u van toepassing is? gerust contact met ons op via info@ledsolutions-holland.nl of 076-7370170

De exacte wet / maatregel staat hieronder nader toegelicht:

Maatregel 13:
Geïnstalleerd vermogen basisbinnenverlichting beperken. De binnenverlichting automatisch verminderen op basis van daglichttoetreding door ramen en daklichten.

Oplossing:  

A- Daglichtafhankelijke regeling voor dimmen van verlichting toepassen
B- Daglichtafhankelijke schakeling voor schakelen van verlichting toepassen

Voorwaarden:
De verlichting is apart schakelbaar langs ramen en/of onder daglichtopeningen.

Economische randvoorwaarden: Geïnstalleerd vermogen per verlichtingsgroep is minimaal 0,7 kW. Daglichtoppervlak in dak is minimaal 10% v/h dakoppervlak of daglichtoppervlak is minimaal 30% van vloeroppervlak.

Neem nu contact op Bereken uw besparing