Skip to main content

Lichtplan laten maken

Wat is een lichtplan?

Ben je op zoek naar de juiste verlichting voor je bedrijfsruimte? Met een verlichtingsplan kan je makkelijker keuzes maken. In een lichtplan wordt inzichtelijk gemaakt wat de huidige situatie is. Er wordt gekeken naar de ruimte, verlichting, plaats van armaturen, lichtkleur en sterkte.

Verlichting is maatwerk. Wij bekijken de gehele situatie. Met onze software kunnen we verschillende opties bekijken. Samen met de wensen kunnen we goed een LED lichtplan opstellen. Hier brengen we graag ons advies over uit.

 

Lichtplan

Software voor het lichtplan

Voor het opstellen van een LED lichtplan maken wij gebruik van het software programma DIALux. In DIALux kunnen wij een professioneel lichtplan opstellen. In DIALux kunnen we een plan, berekening en visualisatie maken hoeveel armaturen of lampen er nodig zijn voor de omgeving. De keuze voor typen armaturen worden geschetst en welke verlichting in welke ruimte komt. 

Advies lichtplan

Bij het opstellen van een advies, houden we rekening met verschillende factoren. Uiteraard houden we de gestelde NEN-EN 12464-1:2011 norm voor licht per werkruimte aan. Daarnaast kijken we naar (natuurlijk) lichtinval zoals ramen en lichtkoepels. Ook nemen we factoren zoals reflectie van muren en vloeren mee in ons lichtplan advies. Verschillende werkzaamheden hebben een verschillende behoefte aan lichtopbrengst, dus we stellen een lichtplan op maat op voor jouw ruimte(s).

Lichtplan laten maken
Lichtlijnen led verlichting

Onderdelen lichtplan

Het advies bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Beschrijving en afmeting van de ruimte 
  • De oplossing met LED-verlichting 
  • Type werkzaamheden
  • Lichtopbrengst
  • Energieverbruik

Een verlichtingsplan is doorgaans zeer betrouwbaar, maar het biedt geen absolute garanties. De aanwezigheid van objecten in de ruimtes kan het gewenste lichtbeeld verstoren. Bovendien wordt de uiteindelijke lichtsituatie mede bepaald door factoren zoals de reflectie van muren en vloeren.

Wilt u een lichtplan advies voor uw bedrijfsruimte?

Heeft uw vragen of behoefte aan advies? Wij staan altijd voor u klaar. Laten we samen uw werkomgeving verduurzamen. Neem gerust contact met ons op.

Bedrijven die we hebben mogen uitlichten!