Skip to main content

Voedingsindustrieverlichting

Duurzame voedingsindustrieverlichting

De voedingsindustrie vereist een hoge standaard aan verlichting om te zorgen voor een veilige, hygiënische en productieve werkomgeving. LED-verlichting biedt een perfecte oplossing die voldoet aan deze strenge eisen en tegelijkertijd energie-efficiënt en duurzaam is.

In de voedingsindustrie is verlichting van hoge kwaliteit essentieel voor veiligheid en hygiëne. LED-verlichting biedt helder, consistent licht dat helpt bij het inspecteren en verwerken van voedsel, waardoor de kans op fouten en besmettingen wordt verminderd. Bovendien bevatten LED-lampen geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat bijdraagt aan een schone en veilige werkomgeving.

Voedingsindustrieverlichting
Voedingsindustrieverlichting

Belangrijke eigenschappen voor
de voedingsindustrieverlichting

De belangrijkste eigenschap voor de voedingsindustrieverlichting is het HACCP kenmerk. Dit kenmerk geeft aan dat uw armaturen voldoen aan de 7 basisprincipes. Het is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Naast het HACCP kenmerk is het van belang dat de verlichting een hoge lichtopbrengst heeft zodat er genoeg verlichting bevindt in de ruimtes. Tevens moeten armaturen een hoge IP-beschermingsklasse hebben, zoals IP65 of hoger. Zodat deze beschermt zijn tegen water, stof en andere verontreinigingen. 

Meest voorkomende
voedingsindustrie armaturen

De meest voorkomende voedingsindustrie armaturen zijn de RBLED MATRIX, MATRIX II & FOCUS armaturen. Al deze armaturen hebben een HACCP kenmerk en een goede slagvastheid. Het verschil tussen de MATRIX armaturen en de FOCUS is dat de MATRIX tri-proofs zijn uitgerust met een IP65 waarde. Hiermee is het armatuur ook beschermd tegen stof en water.

Previous slide
Next slide
voedingsindustrieverlichting

Laat je adviseren door
Led Solutions holland

Led Solutions Holland is gespecialiseerd in het adviseren, leveren en installeren van LED-verlichting, voor de voedingsindustrie. Met onze eigen lichtadviseurs en in-house installatie team verzorgen wij de meest uiteenlopende projecten van klein tot groot. Dit doen we tenslotte al vanaf 2014 met succes. Bent u opzoek naar led verlichting voor uw industriële ruimte? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend lichtadvies.

Advies? Contact Bryan

Voedingsindustrieverlichting specialist

Ik adviseer je graag over LED in uw industriële ruimte. Vragen? Neem contact met mij op, ik help je graag met een passende oplossing.

Voedingsindustrie bedrijven die je voor gingen

Bedrijven die we hebben mogen uitlichten!