Skip to main content

Waar dient u op te letten bij index led verlichting? CRI betekent voluit “Color Rendering Index” en betekent kleurweergave index. Hiermee wordt de echtheid van kleurweergaven aangegeven. Dus dat je onder deze verlichting de juiste tint rood ziet zoals deze tint bedoelt is. De waarde van deze CRI index is tussen de 0 en 100. De waarde 100 wil zeggen dat onder het licht van de lamp de kleur net zo goed wordt weergegeven als onder bijvoorbeeld een referentielamp of referentielichtbron.

De hoogste echtheid van kleurweergaven wordt met het menselijk oog waargenomen onder de kleurtemperatuur 5.000 kelvin. Dat wil overigens niet zeggen dat bij een product met de kleurtemperatuur 5.000 kelvin altijd de gewenst CRI index led verlichting van toepassing is.

Is 100 de beste CRI index led verlichting?

Dit is niet het geval. De CRI index met een waarde van 100 geeft de kleur net als een referentielichtbron weer, maar witter led licht zoals 5.000 kelvin met een lagere CRI waarde geeft volgens diverse onderzoeken de kleur beter weer voor het menselijk oog. Een ideale situatie voor een optimale kleurweergaven is een 5.000 kelvin kleurtemperatuur met een CRI index van 80.

Onze hoogwaardige led producten zijn standaard voorzien van een CRI waarde van 80. Combineer deze producteigenschappen voor uw drukkerij of fotografie bedrijf en ervaar optimale kleurweergaven.

Naast het goed zien van de juiste tint kleuren bespaart u aanzienlijk op het energieverbruik en de onderhoudskosten. Onze ervaren specialisten zijn volledig op de hoogte van de normen en technieken die u het beste resultaat en hoogste rendement bieden.

Onze ervaren specialisten helpen u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op Bereken uw besparing