Skip to main content

Er bestaat nog verwarring rondom de kleurtemperatuur aanduidingen die gehanteerd worden bij led verlichting. Waar voorheen met kleurcodes gewerkt werd bij traditionele tl verlichting zoals 840, wordt er bij led verlichting gewerkt met de kleurtemperatuur eenheid kelvin.

Kleurtemperatuur 840 is een veelgebruikte kleur TL, waarbij een juiste kleurweergave en een frisse natuurlijke daglicht sfeer belangrijk is. Bij TL verlichting staat deze kleurtemperatuur voor wit natuurlijk licht. Menig ondernemer is ervan op de hoogte dat led verlichting tot 70% minder energie verbruikt en aanzienlijk langer meegaat. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar prettig licht is minstens net zo belangrijk voor klanten, medewerkers en product presentatie binnen uw bedrijf.

Kelvin, de benaming van een led kleur

Wanneer er binnen uw bedrijf gebruik wordt gemaakt van traditionele TL verlichting met kleurtemperatuur 840,  dan biedt led verlichting in de kleurtemperatuur 4000kelvin een uitstekend alternatief. Natuurlijk wit licht draagt bij aan een frisse actieve sfeer, wat de productiviteit binnen uw bedrijf ten goede zal komen. Met 4000kelvin worden details beter gezien en komen uw producten goed tot hun recht. Al deze punten maken led verlichting in de kleurtemperatuur 4.000 kelvin een goede keuze voor uw bedrijf.

Samengevat is de kleur 840 in led daglicht. Daadwerkelijk daglicht is led verlichting is 5000 kelvin. Enkel voor binnenvertrekken zoals kantoorruimtes is 4000 kelvin daadwerkelijk daglicht binnen. Hierin maken we onderscheid in verschillende ruimtes. Bijvoorbeeld een kantoorruimte ten opzichte van een werkplaats. Dit omdat we veelal spreken over verschillende vormen van lichtinval en werkzaamheden. In een werkplaats word vaak nauwkeurig handwerk verricht, hier is een hoger contrast van belang. Hoe hoger de kelvin van led verlichting hoe hoger het daadwerkelijke contrast op de werkplek.

Voor een perfect voorbeeld van de verschillende led kleuren kunt u contact opnemen met een van onze lichtadviseurs. Zij helpen u graag met het bepalen van de juiste kleur bij u op locatie. U kunt vrijblijvend gebruik maken van verschillende demo modellen op de werkplekken.

Neem nu contact op Bereken uw besparing