Skip to main content

Een belangrijk onderdeel van een product maar vaak vergeten word is de IP waarde. De afkorting IP betekent International Protection wat staat voor in hoeverre een product beschermd is tegen stof, vocht en water. De waarde welke bestaat uit twee cijfers geeft aan of een armatuur beschermd is tegen het binnendringen van stof en water. IP65 is hier een voorbeeld van die we regelmatig tegenkomen bij verschillende lampen voor buiten die stofvrij- en sproeidicht zijn. Naast het voorbeeld van een IP65 waarde leggen wij je hieronder uit hoe de waardes zijn opgebouwd en waar elke getal voor staat.

De waarde geeft aan hoe goed het armatuur beschermd is tegen stof, vocht en water bestaande uit twee cijfers. Enerzijds word bij het het eerste getal aangegeven wat de beschermingsgraad van een voorwerp is tegen het aanraken of indringen. Anderzijds word er bij het tweede getal aangegeven wat de beschermingsgraad is tegen vocht. Zoals eerder uitgelegd is voor buiten armaturen IP65 hiervan een waarde die buiten vaak voorkomt.

RB LED armaturen bieden tal van IP65 type armaturen in het assortiment die bijzonder geschikt zijn voor buitenverlichting en terreinverlichting. Deze armaturen zijn ook volledig stof- en spatwaterdicht waardoor ze uitermate geschikt zijn voor masten van bijvoorbeeld straatverlichting, terreinverlichting, gevelverlichting en buitenverlichting voor paden, tuinen of wegen. Onze IP65 led armaturen zijn daarnaast bijzonder geschikt en worden veel gebruikt in (half)overdekte parkeergarages, parkeeroverkappingen, tankstations, hallen, tunnels, galerijen en andere ruimtes. Kortom overal waar de elementen hun gang kunnen gaan bieden de IP65 led armaturen, naast een besparing en verbetering van de verlichting, een prima oplossing.

Heeft u vragen over IP65 armaturen of wilt u een vrijblijvende afspraak voor advies op locatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag! Bekijk hier ons RBLED productassortiment.

Neem nu contact op Bereken uw besparing