Skip to main content

Kelvin

Waar voorheen de kleurtemperatuur bij conventionele TL verlichting in kleurcodes werd aangeduid. Werkt energiezuinige led verlichting met de eenheid kelvin. Dit kan tot enige verwarring lijden. Een veel gebruikte kleurtemperatuur in TL verlichting voor warme en sfeervolle verlichting is de kleur 830. Kleur 830 in LED is warm wit. Simpelweg duidt deze kleur op warm wit licht, dat vaak als knus en sfeervol ervaren wordt. Het vinden van de juiste kleurtemperatuur is van belang voor de sfeer binnen het bedrijf.

Kleur 830 in LED is warm wit

Er zijn nog veel misvattingen over de kleurtemperaturen van led verlichting. Dit wordt ook veroorzaakt doordat vroeger verlichting vaak blauw en kil licht af gaf. De techniek staat gelukkig niet stil en afgelopen jaren is het heel snel gegaan met de ontwikkeling van led verlichting. Hierdoor is nu vrijwel iedere denkbare kleur en sfeer te realiseren met led verlichting. Om een voorbeeld te geven: led verlichting met een kleurtemperatuur van 3000kelvin is een uitstekend alternatief voor de TL kleurtemperatuur 830. Het is enorm belangrijk dat de medewerkers het licht als prettig ervaren en dat tegelijkertijd eventuele tentoongestelde producten / diensten goed tot hun recht komen.

Led bespaart ruim 70% op het verbruik en hoeft met gemiddeld 50.000 branduren (tot 4/5x minder) vervangen te worden in tegenoverstelling van conventionele verlichting dat maar ongeveer 8.000 branduren heeft. Door gebruik te maken van onze led verlichting kunnen we garanderen dat uw bedrijf prettiger is om te komen en te werken.

Neem nu contact op Bereken uw besparing