Skip to main content

Lichtadvies

Wat is nou lichtadvies en waarom heb ik het nodig? U denkt: nou even snel wat LED verlichting halen en besparen! Maar pas op! Deze branche is zo breed en zonder enige kennis betaal je zo teveel voor wat je allemaal waarschijnlijk niet nodig hebt!

Bij het aanschaffen van LED verlichting zie je het overal staan: koop LED en bespaar op je energierekening! Dit is ook zeker waar maar met de juiste LED verlichting bespaar je uiteindelijk nog meer!

Wat is dan de ‘juiste’ LED verlichting? Goede vraag! Dit hangt af van veel verschillende factoren. We gaan een paar factoren even onder handen nemen.

Lichtkleur (Kelvin)

Bij de lichtkleur moet u denken aan de kleur die van de verlichting af komt. Dit zie je ook terug op verschillende plekken. Bijvoorbeeld de LED verlichting die hangt bij uw tandarts is stukken witter dan de verlichting die hangt bij uw plaatselijke sportvereniging. Dit is natuurlijk gedaan met verschillende redenen: eerste is dat je natuurlijk geen gevoel wilt hebben dat je bij de tandarts zit als je op de sportvereniging zit. Ten tweede is het ook logischer om op een plek waar wit licht nodig is om ook daadwerkelijk wit licht te hebben. Zo heeft elke lichtkleur zijn eigen functionaliteit.

Verschillende armaturen

LED verlichting is heel breed. Zoals u kunt zien in ons assortiment hebben wij veel verschillende soorten om het zo maar te noemen. De panelen hang je op andere plekken dan de Tri-proofs maar dit spreekt ook ergens wel voor zichzelf. Dit kan te maken hebben met verschillende certificeringen die de LED verlichting nodig hebben om op die plekken te mogen en moeten hangen. De Tri-proofs hebben de beste slagvastheid op de markt, dit wil zeggen dat ze tegen een slag of stoot kunnen en dus erg degelijk zijn. Meer lichtadvies omtrent de verschillende armaturen is allemaal te vinden bij de producten.

Verplichtingen

Ons lichtadvies is eigenlijk om altijd zo snel mogelijk over te schakelen naar LED verlichting. Doet u dat niet, dan moet u dat uiteindelijk wel verplicht doen. Zo zien wij nu al dat voor 2023 alle bedrijfspanden minimaal energielabel C moeten hebben. Dit heeft dan specifiek niet te maken met LED maar het is er wel een factor voor. Uiteindelijk wanneer u wel ervoor kiest om er nu naar over te schakelen kiest u er ook voor om vanaf nu te gaan besparen op uw energie.

Verschil in LED

Ons lichtadvies voor LED verlichting is: ‘goedkoop is duurkoop’. Dit is ook iets wat we vooral veel horen bij onze klanten. Ze hebben bij de plaatselijke bouwmarkt LED gehaald en het is na een jaartje niet meer dezelfde lichtoutput of zelfs al kapot. Het kopen van LED verlichting is misschien op korte termijn duurder op deze manier maar achteraf bent u blij dat u daarvoor gekozen heeft. Zo kunnen wij op al onze producten 5 jaar garantie geven en ook een indicatie van hoeveel branduren een armatuur meegaat. Zo weet u ook wat u kan verwachten en mocht het armatuur voor die tijd kapot gaan? Dan komen wij hem kosteloos vervangen!

Benieuwd naar meer lichtadvies?

Wilt u meer lichtadvies hebben om te weten wat het beste is bij uw bedrijf? Onze LED adviseurs komen vrijblijvend langs om samen te kijken wat het beste voor u is!

Neem nu contact op Bereken uw besparing