Skip to main content

De powerfactor is van groot belang bij het kiezen van de juiste led verlichting. Bovendien geeft de powerfactor de relatie tussen het werkelijk vermogen en het schijnbaar vermogen weer. Een slechte powerfactor met een klein vermogen veroorzaakt te hoge opgenomen harmonische stromen. Dit geldt voor led verlichting met een ‘slechte’ elektronische driver. Bij het aanbieden van goedkopere led verlichting wordt er in sommige gevallen een driver van mindere kwaliteit gebruikt. Dus het gebruik van een mindere driver heeft negatieve gevolgen op de juiste frequenties binnen uw elektriciteitsnetwerk, denk hierbij bijvoorbeeld aan de samenhang met overige bedrijfsmachines.

Bovendien heeft een lagere kwaliteit driver als groot nadeel dat er vervuiling van het elektriciteitsnet optreedt. Deze vervuiling zorgt bij grootschalige toepassing voor extra netverlies, en veroorzaakt bovendien in veel gevallen problemen met andere apparatuur die aangesloten staat op de vervuilde netspanning. Daarnaast veroorzaakt installatie van led verlichtingssystemen met een lage powerfactor onnodige belasting van het elektriciteitsnet.

Powerfactor van een Led driver

Het is goed dat de regelgeving naar alle waarschijnlijkheid aangepast gaat worden, om dit soort nadelen te voorkomen en inkopers te beschermen. De herziening van Ecodesign garandeert verordeningen waardoor enkel energie-efficiënte niet vervuilend led verlichting op de markt wordt aangeboden.

Dit is voor de industrie goed nieuws. De focus in de industrie ligt steeds meer op energie en CO2 uitstoot, maar veel machines en productieprocessen dienen continu gewaarborgd te zijn. Led met een kwalitatief goede driver biedt hier interessante mogelijkheden. De hoogwaardige producten van Led Solutions Holland bevatten de beste drivers met een powerfactor boven de 0.9.

Een helder en goed advies te samen met de nodige testen op locatie, kan een hoop gedoe besparen. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact op met ons of een van onze lichtadviseurs.

Zij zullen de productspecificaties vooraf duidelijk met u doornemen en de producten toepassen op de juiste locaties.

Neem nu contact op Bereken uw besparing