Skip to main content

SYSTEEMPLAFOND LED PANEEL

In Nederland wordt er in kantooromgeving vaak gewerkt onder een systeemplafond. Er kan flink op het energieverbruik worden bespaard, mits er gebruik gemaakt wordt van conventionele TL T8 verlichting loopt deze besparingsmogelijkheid al snel op tot >60% wanneer er voor systeemplafond led panelen wordt gekozen.

Ieder systeemplafond werkt met standaard afmetingen waarop ook ons systeemplafond led paneel is afgestemd. Naast een besparing op het energieverbruik en een zeer eenvoudige installatie, ziet het er bovendien ook nog eens heel modern en strak uit.

Maar wat levert het u nu precies op?

Stel dat u gebruik maakt van een 60×60 cm tl8 armatuur, zitten in zo’n armatuur 4 tl buizen van 60cm die 18 watt per stuk gebruiken. Daarnaast verbruikt het voorschakelapparaat  gemiddeld 7 watt. Uw huidige 60x60cm armatuur verbruikt dus 79 watt. Stel dat u kiest voor een 60×60 cm led paneel reduceert u dit gebruik naar slechts 36 watt zonder verlies van lichtopbrengst.

Stel dat  u gebruik maakt van een 30×120 cm tl8 armatuur, zitten in zo’n armatuur 2 tl buizen van 36 watt en verbruikt het voorschakelapparaat gemiddeld 7 watt. Dus uw systeemplafond armatuur van 30x120cm verbruikt ook in dit geval 79 watt. Wanneer u kiest voor een systeemplafond led paneel van 30×120 cm reduceert u het verbruik naar slechts 36 watt.

In beide voorbeelden bespaart u om en nabij 60% op het energieverbruik.

Een gelijksoortige besparing kan gerealiseerd worden wanneer de bestaande armaturen omgebouwd worden zodat deze geschikt  zijn voor led tubes. Echter gaat in het ombouwen meer tijd zitten dan in het compleet vervangen door led panelen. Onderaan de streep maakt dit een systeemplafond led paneel in vrijwel alle gevallen aantrekkelijker dan het ombouwen van bestaande armaturen voor systeemplafonds.

In de meeste gevallen worden systeemplafonds toegepast in kantoorruimtes. Hier is de juiste lichtopbrengst van belang voor de productiviteit en  het werkplezier van uw medewerkers. Daarnaast komt u in de meeste gevallen in aanmerking voor 54,5% Energie-investeringsaftrek.

Om aan deze richtlijnen te voldoen is goed advies aan te raden. Overweegt u een vernieuwing van de verlichting in uw systeemplafond? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag, en komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek.

Neem nu contact op Bereken uw besparing