Skip to main content

RoHS certificering staat voluit voor Restriction of Hazardous Substances, ofwel Beperking van Gevaarlijke Stoffen. Deze EU richtlijn heet officieel in Nederland: Richtlijn 2002/95/EG van het Europees Parlement en de Raad van 27 januari 2003 betreffende beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur. RoHS certificering is het leven gegeven om het gebruik van een zestal gevaarlijke stoffen zo veel als mogelijk te weren uit de elektronische industrie. De lidstaten van de EU mogen hun eigen wetten bepalen om een invulling te geven aan deze richtlijn.

Het is belangrijk dat Led verlichting voldoen aan verschillen keurmerken, denk hier bijvoorbeeld ook aan een CE keurmerk. Al onze producten zijn gecertificeerd, we kunnen u dit laten zien in de technische sheets van onze verschillende producten. Vraag 1 van onze lichtadviseurs naar de certificaten en keurmerken van de RB.LED producten

De volgende stoffen worden zo veel mogelijk geweerd door een RoHS certificering.

  • Lood –  Pb
  • Kwik – Hg
  • Cadmium – Cd
  • Chroom VI – Cr6+ (zeswaardig chroom)
  • PBB’s (polybroombifenylen)
  • PBDE’s (polybroomdifenylethers)

Neem voor al uw vragen of opmerkingen over RoHS certificering gerust contact met ons op. We  helpen u graag.

Maak een vrijblijvende advies afspraak met een van onze lichtadviseurs. Zij komen graag bij u op locatie kijken naar de eventuele mogelijkheden in uw pand. Tijdens een inventarisatie zullen we samen kijken naar de bedrijfsspecifieke wensen. Deze wensen kunnen we verwerken in een toekomstig advies. Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden!

Neem nu contact op Bereken uw besparing