Skip to main content

Tip inkopen led verlichting 1 Armaturen en fitting

Om zo kost efficiënt en duurzaam mogelijk led verlichting toe te passen binnen uw organisatie is het raadzaam om eerst uw huidige situatie en bruikbare middelen te inventariseren. Vaak kan conventionele verlichting 1 op 1 vervangen worden door led verlichting. Denk hierbij aan een E27 fitting, GU 10 fitting of Led TL buizen. Door een kleine ingreep geeft u  uw huidige tl armaturen een tweede en duurzamer leven. Lees hier meer over tl armaturen ombouwen.

 

Tip inkopen led verlichting 2 kies uw sfeer

Voor diverse werkzaamheden zijn diverse behoeften aan werklicht. Naast een bepalende rol voor de sfeer van een werkruimten komen er ook gezondheid en productiviteit aspecten kijken bij het bepalen van de juiste kleurtemperatuur. Zo wordt warm en geliger licht vaak als gezellig en ontspannen ervaren en het wittere daglicht als productiever en scherper. Lees hier meer over kleurtemperaturen.

 

Tip inkopen led verlichting 3 Lumen / lichtopbrengst

We weten nu  welke bestaande middelen nog bruikbaar zijn en welke kleurtemperatuur het beste bij uw werkzaamheden past. Om u te helpen de juiste lichtopbrengst te bepalen volgen we de NEN-EM 12464 richtlijnen. Hierin staat omschreven welke lux en lumen normen uitgesplitst per type werkzaamheden als prettig ervaren worden.

 

Tip inkopen led verlichting 4 slimme sensoren en dimmers

Het komt regelmatig voor dat in bepaalde werkruimtes niet altijd licht op volledige sterkte nodig is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld opslag ruimtes. Goede beweging, licht en dim sensoren brengen het gemak dat er altijd en overal de gewenste lichtsterkte is binnen uw organisatie.

 

Tip inkopen led verlichting 5 implementatie

Nu we weten welke producten en werkzaamheden uw bedrijf het meeste rendement en beste resultaat biedt is het tijd voor de installatie. Ter voorbereiding is het handig te weten in welke ruimte op welk moment werkzaamheden plaats vinden. Zo kan de installatie om uw werkzaamheden heen gepland worden om de productiviteit binnen uw bedrijf continu te houden. Mocht u de werkzaamheden willen uitbesteden dan gaat dit mee met de Energie-investeringsaftrek.
Hopelijk helpen deze tips u beter in te schatten wat er allemaal bij komt kijken. Neem voor  vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. We adviseren u graag!

 

Neem nu contact op Bereken uw besparing