Skip to main content

IP classificatie

IP classificatie staat voor International Protection. Met deze IP classificatie wordt de waterdichtheid aangegeven. Het is de beschermingsgraad voor led verlichting. Op een eenvoudige manier wordt aangegeven hoe goed de ledverlichting tegen water en stof bestendig is. Achter IP staan altijd twee cijfers. Deze cijfers vertellen in hoeverre het voorwerp beschermt is.

  • Cijfer 1 zegt meer over de beschermingsgraad van stof en de mechanisatie.
  • Cijfer 2 is de beschermingsgraad tegen het binnendringen van water.

Het eerste cijfer

Wij leggen je graag uit waar de verschillende cijfers voor staan.

Het eerste cijfer dat na de IP classificering komt staat voor de beschermingsgraad van stof van de mechanisatie. Hierin komen cijfers van 0 tot en met 6 voor. Elk cijfer heeft een eigen betekenis.

0. Geen bescherming
1. Grote voorwerpen
2. Middelgrote voorwerpen
3. Kleine voorwerpen
4. Spitse voorwerpen
5. Stofbescherming
6. Stofvrij

Het tweede cijfer

Het tweede cijfer na de IP classificering heeft ook een eigen betekenis. Hierbij gaat het om de beschermingsgraad tegen water.

0. Geen
1. Drupdicht type 1
2. Drupdicht type 2
3. Spatdicht
4. Plensdicht
5. Sproeidicht
6. Waterbestendig
7. Dompeldicht
8. Waterdicht
9. Vochtdicht

Wat is IP68 verlichting?

Bij verlichting en andere elektrische apparaten wordt altijd een IP classificering genoemd. Door de cijfers te bekijken weet je of ze waterdicht zijn en of ze bijvoorbeeld geschikt zijn voor in de badkamer of voor buiten. De IP68 behoort tot een van de meest voorkomende IP waardes. Vraag je jezelf af wat IP 68 verlichting is en waar je het voor kunt gebruiken? Wij vertellen je er graag meer over.

RB LED heeft een uitgebreid assortiment aan IP68 verlichting. Dit type verlichting is uitermate geschikt voor terrein- en gevel verlichting. IP68 verlichting is stof en waterdicht, wat dit type materiaal erg sterk maakt. Het is namelijk beschermt tegen heftige weersomstandigheden, waardoor u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Waarvoor kunt u IP68 verlichting nog meer gebruiken?

Ben je op zoek naar led verlichting voor uw buitenterrein, (half) overdekte parkeergarages, tankstations, hallen, tunnels, galerijen of andere ruimtes? IP68 is led verlichting wat hier zeer geschikt voor is. Wij bieden je de garantie dat IP68 led verlichting gedurende de meest slechte weersomstandigheden zal blijven branden.

Armaturen

Wanneer je IP68 verlichting gebruikt op locaties waar de productie continu doorgaat, is het van belang dat de verlichting goed blijft branden. Onze led armaturen bieden je die garantie. De led verlichting is volledig bestendig tegen water, stof en voorwerpen. Samen met onze armaturen biedt dit de ideale oplossing voor elke fabriek of andere werkplaats. De armaturen zijn meerdere malen getest en zijn daardoor zeer veilig in gebruik.

Industriële sensoren

Wanneer je IP68 verlichting op wilt hangen op plekken waar gedurende de hele dag mensen voorbij komen, zijn onze sensoren een goede oplossing. Op die manier hebben de bezoekers ten alle tijden licht op het moment dat ze zich bevinden in de ruimte, maar brandt het licht niet onnodig wanneer er niemand aanwezig is. Dit zal een kosten besparend mechanisme voor je zijn wat wij dan ook iedereen aan raden.

Neem contact met ons op

Je weet nu wat IP68 verlichting is en waar je deze lampen voor kunt gebruiken. Heb je hier toch nog vragen over of kunnen wij je helpen met een van onze andere producten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze eerdere projecten. Onze specialisten staan voor je klaar.

Neem nu contact op Bereken uw besparing