Skip to main content

Waar voorheen bij conventionele verlichting de lichtopbrengst in te schatten was door het wattage van de lamp, staat er tegenwoordig bij led verlichting het aantal lumen op de verpakking. Dat is even wennen en we merken dat een hoop bedrijven niet altijd op de hoogte zijn van wat dit precies zegt. De lumenopbrengst is zeer relevant voor het bepalen van de optimale lichtsterkte binnen uw bedrijf.

Met Lumen wordt de lichtsterkte per watt aangegeven. Dus hoe meer lumen een led lamp heeft, hoe meer lichtopbrengst de led lamp levert. De verhouding tussen Lumen en het wattage is een goede indicatie van de kwaliteit en energiezuinigheid van de led lamp. Tegenwoordig bieden led lampen van goede kwaliteit meer dan 120 lumen per watt. Een led-lamp vanaf 120 lumen per watt komt in aanmerking voor de Energie investeringsaftrek.

In de praktijk is kwaliteitsverschil duidelijk merkbaar. Hierdoor kan het voor velen lastig zijn om de juiste keuze te maken bij het vervangen van conventionele verlichting naar energiezuinige led verlichting. De overvloed van beschikbare informatie op het internet maakt dit niet overzichtelijker. Vraag in uw gesprek dan ook altijd door naar de lichtopbrengst, garantie, levensduur en lichtafname.

We helpen regelmatig ondernemers, stichtingen en overheidsinstellingen bij het kiezen van het juiste werklicht en de beste kwaliteit led verlichting. Met als doel zo kostenbesparend en onderhoudsvriendelijk mogelijk prettig werklicht te realiseren met led verlichting. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u op locatie of in onze showroom. Wij helpen u graag!

Neem nu contact op Bereken uw besparing