Skip to main content

Wat doen wij bij Led verlichting Infrastructuur

Nederland is een van de best verlichte landen ter wereld. Natuurlijk is dat heel prettig voor onder andere de rijveiligheid. Echter kost deze fijne verlichting ons ruim 2 miljard euro per jaar aan onderhoud en stroomverbruik.

Zo verbruikt de gemiddelde lantaarnpaal in Nederland 60 watt. Met 3,5 miljoen lantaarnpalen in Nederland komen de kosten in totaal aan het stroomverbruik alleen al op ruim 110 miljoen per jaar. De meest voorkomende lamp in de lantaarnpalen zijn gasontladingslampen van 60 watt met een levensduur van 625 dagen. Stel dat we die allemaal vervangen door lantaarnpalen met led verlichting besparen we met een wattage van slechts 24 watt 30% op het energie verbruik. Daarnaast zal met ruim 100.000 branduren minder ongemak en kosten voor onderhoud nodig zijn.

Wij helpen u graag vrijblijvend met Led verlichting Infrastructuur, lichtadvies, leveringen en/of installaties op maat.

Waarom zijn alle lantaarnpalen dan nog niet voorzien van led verlichting? Simpelweg omdat het aanschaffen van led verlichting voor in de lantaarnpalen in aanschaf duurder zijn. Dit is op de korte termijn absoluut waar, maar op de lange termijn loont het de investering. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd voor een lantaarnpaal led verlichting slechts 1 tot 1 ½ jaar.

Onze ervaren specialisten helpen u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

RB LED City Streetlight 90W

Neem nu contact op Bereken uw besparing