Skip to main content

Hoe voorkom je boetes voor bedrijven zonder led verlichting

Voor het behalen van de energiedoelstellingen zijn bedrijven al enige tijd verplicht om energiebesparende investeringen te doen die een terugverdientijd korter dan 5 jaar hebben. In de Wet milieubeheer staat dat bedrijven verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen als die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend of een zogeheten internal rate of return (IRR) van 15 procent opleveren. Het lijkt er dus sterk op dat veel bedrijven niet op de hoogte zijn van deze regels.

Inspiratiebron voor de landelijke maatregelen is de aanpak van bedrijven in Gelderland. 100.000 tot 150.000 MKB bedrijven moeten aantonen alles te doen wat redelijk en mogelijk is voor het reduceren van hun energieverbruik. Kortom wie niets indient krijgt de inspectie over de vloer en zo worden de maatregelen alsnog afgedwongen.

Zelf stappen ondernemen, richting een duurzame organisatie

Het is dus raadzaam om zelf stappen te nemen voor het verduurzamen van een bedrijfspand, om inspecties en eventuele sancties voor te zijn. Niet enkel bespaart LED verlichting geld, het is beter voor het milieu. Iets waar het bedrijfsleven waar mogelijk meer aandacht aan zou moeten besteden. Led Solutions Holland voorziet bedrijven kosteloos en vrijblijvend van een prognose hoeveel energieverbruik gereduceerd kan worden door inzet van LED verlichting, met daarbij ook inzicht in de terugverdientijd van de investering. Dit voorkomt boetes voor bedrijven zonder led verlichting.

Bedrijven met 250 werkplekken of meer vallen onder een aparte regeling waarin strenger zal worden gehandhaafd. Val u onder dit segment? Vraag hier gratis onze White Paper aan.

Benieuwd naar hoeveel energieverbruik u kunt reduceren?

 

Buiten de enorme besparingen die Led met zich mee brengt, gaat u ook enorm in CO2 reduceren. Deze reductie kan in de toekomst bijdragen aan uw energielabel. Het word in Nederland steeds belangrijker om te kijken naar het energieverbruik.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek op uw locatie.
Onze ervaren specialisten helpen u graag.

Neem nu contact op Bereken uw besparing