Skip to main content

In veel gevallen kiezen bedrijven ervoor om bestaande TL-armaturen om te bouwen zodat deze geschikt zijn voor led tubes. Het hergebruiken van bestaande middelen is in het kader van duurzaamheid soms aan te bevelen. Ombouwen van een TL-armatuur is gemakkelijk te realiseren maar qua regel- en wetgeving zijn er wel enkele aandachtspunten.

Wanneer een Tl-armatuur wordt omgebouwd zodat deze geschikt is voor led tubes, komt de CE-markering led en hiermee de fabrieksgarantie te vervallen. Het armatuur zal namelijk worden gezien als een nieuw geleverd en gefabriceerd product door het bedrijf dat het amratuur ombouwd. Als het armatuur conform de veiligheidsrichtlijnen is omgebouwd kan het bedrijf wat dit doet het armatuur voorzien van een nieuwe CE-markering led.

Het ombouwen van een TL-armatuur is geen drastische ingreep, en is dan ook niet van invloed op de kwaliteit en de veiligheid van het armatuur. Niet alle leveranciers kunnen de CE-markering behouden. Om het vervallen van de CE-markering te voorkomen kiezen veel led aanbieders er dan ook voor om tijdens het ombouwen het voorschakelapparaat niet te verwijderen. Dit is niet de juiste methode en kost tevens extra stroom, omdat het voorschakelapparaat zo onnodig 6 tot 7 watt per armatuur blijft verbruiken. Hiermee bespaart u dus minder dan u op voorhand verwacht.

Behouden keurmerken

LED Solutions Holland bouwt uw bestaande TL-armaturen volgens de richtlijnen om en verwijdert het voorschakelapparaat voor de maximale besparing. Ook voorzien wij het product van de CE markering. Mocht er ondanks onze inspanningen om de kwaliteit en veiligheid van de armaturen te waarborgen iets onvoorzien fout zijn gegaan, dan hebben we tevens de juiste verzekeringen om dat per direct op gepaste wijze op te lossen.

Met Led Solutions Holland heeft u de garantie om het maximale rendement uit uw overstap naar led verlichting te behalen.

Neem voor al uw vragen over CE-markeringen gerust contact met ons op. We adviseren u graag!

Neem nu contact op Bereken uw besparing