Skip to main content

TL led verlichting

Iedere soort werkzaamheden heeft een andere behoefte aan werklicht ter verbetering van de productiviteit en welzijn van uw medewerkers. Zo is bij fijne (hout/metaal) bewerking een hogere lichtsterkte (lux waarden)  en kleurtemperatuur met een hoger contrast nodig dan in een vergaderruimte. Wat uw bedrijf het beste resultaat biedt staat omschreven in de NEN-EN 12464-1 normaliseringsrichtlijnen van de NEN.

Er komt dus meer kijken bij het efficiënt inzetten van led verlichting dan het simpelweg 1 op 1 vervangen van de huidige TL buizen. De ene led TL buis heeft andere specificaties en eigenschappen qua lichtopbrengst en kleurtemperatuur dan de ander. Het is dan ook raadzaam om een goede en juiste vergelijking te maken.

Led TL buis kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van een Led TL buis wordt aangegeven in de eenheid kelvin. Om de meest voorkomende werkzaamheden een optimaal resultaat te bieden hanteren we 3 kleurtemperaturen. Warm Wit 3000-3500K, Wit 4000-4500K, Koud Wit 6000-6500K. Warm wit komt het meest in de buurt van de ouderwetse gloeilamp of TL 830 en koud wit is ideaal voor werken met fijne materialen door het hoge contrast. Wit komt het meest overeen met daglicht. Warm wit, wit en koud wit zijn de meest voorkomende kleurtemperaturen, maar maatwerk is altijd mogelijk en hier kan dus van afgeweken worden.

Led TL buis kiezen

Bij het bepalen van de juiste lichtwaarden voor uw werkzaamheden wordt gekeken naar het oppervlakte dat verlicht moet worden en de hoogte van uw plafond. Daarnaast wordt er rekening gehouden met ramen, lichtkoepels en reflecties. Deze punten worden meegenomen bij het vergelijken van onze led TL buizen.

De meest gebruikte Led TL buizen zijn: RB.LED basic line 140 lumen per watt, RB.LED highline 150 lumen per watt en RB.LLED high lumen 30watt 150 lumen per watt.

We komen regelmatig led TL buizen van 150 cm tegen met een lumen per watt verhouding van 120. Zo’n buis gebruikt 22 watt en levert dus 2640 lumen op. Voor veel kantoortoepassingen of werkruimten met een laag plafond is dit prima. Wanneer er een verbetering van de huidige verlichting wenselijk is, biedt dit product niet altijd een verbetering ten opzichte van een nieuwe TL buis van 58 watt, en kan onze high lumen de juiste oplossing zijn.

Al onze producten zijn leverbaar in diverse kleurtemperaturen.

Hopelijk bent u zo voldoende op weg geholpen bij led TL buizen vergelijken voor uw bedrijf. Neem voor vragen of een adviesgesprek op uw locatie gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Neem nu contact op Bereken uw besparing