mogelijk in aanmerking voor het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek.
Hier treft u onderstaand de volgende zeven stappen voor uw fiscaal voordeel met de Energie investeringsaftrek.

Stap 1
Wanneer uw bedrijf inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt en u investeert voor minimaal €2.500,00 in LED verlichting komt u in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek.

Stap 2
Vraag een eHerkenningsmiddel aan voordat u digitaal bij het eLoket uw aanvraag voor de Energie Investeringsaftrek indient. Het aanvragen van een eHerkenningsmiddel is vrij eenvoudig te doen en wordt binnen enkele dagen verwerkt.

Stap 3
Log in met uw eHerkenningsmiddel bij het eLoket om uw aanvraag in te dienen. Kies vervolgens de optie voor betrouwbaarheidsniveau 1. Het Energie Investeringsaftrek formulier staat in het E-loket onder de letter ‘E’. Hier kunt u investeringen over 2017 en 2018 indienen.

Stap 4
Vul het formulier volledig in. Vergeet niet een kopie voor uw eigen administratie te maken. Wanneer het formulier volledig en correct is ingevuld kunt u deze verzenden door op de knop “verzenden” te klikken.

Stap 5
Zodra het formulier voor uw aanvraag Energie-Investeringsaftrek is verzonden ontvangt u een referentienummer. Bewaar deze goed omdat deze gebruikt wordt voor alle verder correspondentie over uw aanvraag Energie Investeringsaftrek. U ontvangt het referentienummer binnen enkele uren na de verzending van uw aanvraag in de ontvangstbevestiging.

Stap 6
Uw aanvraag zal worden beoordeeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is mogelijk dat zij informatie bij u opvragen over de gebruikte techniek, de gemaakte kosten en de data over uw investering. Daarnaast komt het voor dat een RVO.nl medewerker uw aanvraag ter plekke komt beoordelen. Na de beoordeling op uw Energie Investeringsaftrek ontvangt u schriftelijk het besluit.

Stap 7
Wanneer u het niet eens bent met het besluit, kunt u hier tegen schriftelijk in bezwaar gaan bij de juridische afdeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Doe dit binnen uiterlijk 6 weken nadat u kennis heeft genomen van het besluit. Bent u het er wel mee eens? Hou dan rekening met uw belastingaangiften. Als u reeds aangiften heeft gedaan kunt u een correctie indienen.

Wilt u de zekerheid dat u aanspraak kan maken op de Energie Investeringsaftrek aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag.

Neem nu contact opBereken uw besparing

33 Comments

Leave a Reply

    Voornaam (verplicht)

    Achternaam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Telefoonnummer