Skip to main content

De aanvraag

U komt mogelijk in aanmerking voor het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek.
Hieronder treft u de volgende zeven stappen voor uw fiscaal voordeel met de Energie investeringsaftrek.

Stappen

Stap 1
Wanneer uw bedrijf inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt en u investeert voor minimaal €2.500,00 in LED verlichting komt u in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek.

Stap 2
Vraag een eHerkenningsmiddel aan voordat u digitaal bij het eLoket uw aanvraag voor de Energie Investeringsaftrek indient. Het aanvragen van een eHerkenningsmiddel is vrij eenvoudig te doen en wordt binnen enkele dagen verwerkt.

Stap 3
Log in met uw eHerkenningsmiddel bij het eLoket om uw aanvraag in te dienen. Kies vervolgens de optie voor betrouwbaarheidsniveau 1. Het Energie Investeringsaftrek formulier staat in het E-loket onder de letter ‘E’. Hier kunt u investeringen over 2017 en 2018 indienen.

Stap 4
Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Vergeet ook niet een kopie voor uw eigen administratie te maken. Wanneer het formulier volledig en correct is ingevuld kunt u deze verzenden door op de knop “verzenden” te klikken.

Stap 5
Zodra het formulier voor uw aanvraag Energie-Investeringsaftrek is verzonden ontvangt u ook een referentienummer, die komt bij u in de mail. Bewaar deze goed omdat deze gebruikt wordt voor alle verdere correspondentie over uw aanvraag Energie Investeringsaftrek. U ontvangt het referentienummer binnen enkele uren na de verzending van uw aanvraag in de ontvangstbevestiging.

Stap 6
Uw aanvraag zal worden beoordeeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is mogelijk dat zij informatie bij u gaan opvragen over de gebruikte techniek, de gemaakte kosten en de data over uw investering. Daarnaast komt het soms voor dat een RVO.nl medewerker uw aanvraag ter plekke komt beoordelen. Na de beoordeling op uw Energie Investeringsaftrek ontvangt u schriftelijk het besluit.

Stap 7
Wanneer u het niet eens bent met het besluit, kunt u hier tegen schriftelijk in bezwaar gaan bij de juridische afdeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Doe dit natuurlijk binnen uiterlijk 6 weken nadat u kennis heeft genomen van het besluit van de aanvraag. Bent u het er wel mee eens? Hou dan rekening met uw belastingaangiften. Als u reeds aangiften heeft gedaan kunt u een correctie indienen.

Wilt u de zekerheid dat u aanspraak kan maken op de Energie Investeringsaftrek aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag.

Neem nu contact op Bereken uw besparing