Skip to main content

ENERGIELABEL C IN 2023 VERPLICHT

Wist je al dat energielabel c verplicht is in 2023?

Vanaf 1 januari 2023 hoort ieder kantoorgebouw verplicht energielabel C of hoger hoort te hebben. Bovenstaand is wettelijk bepaald door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Maar nu, hoe verder en wat zijn nu hiervoor de financiële oplossingen waar ik voor in aanmerking kan komen? 

  1. Subsidieregeling verduurzaming MKB. 
  2. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 

Los van bovenstaande regelingen kunt u zelf ook uw pand laten verduurzamen. Wij hebben hieronder een aantal zaken op een rijtje gezet wat uw energielabel in uw voordeel laat zakken. 

  1. LED verlichting
  2. Zonnepanelen
  3. Isoleren
  4. Driedubbel glas
  5. Elektrische warmtepomp

Voorkom boete

Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoorgebouw energielabel C of hoger hebben. Gehoorzaamt u dit niet dan riskeert de eigenaar van het pand een boete die kan oplopen tot wel 81.000 euro! Los van dit enorme geldbedrag kan de overheid ervoor zorgen dat het pand gesloten wordt, met andere woorden u mag het pand niet meer betreden. Heeft uw gebouw energielabel C? Dan is uw energierekening lager en helpt u de CO2-uitstoot te verminderen. Check daarom de energielabel van uw pand of neem contact op met de eigenaar zodat u op tijd maatregelen kunt nemen, zo voorkomt u bovenstaande boete.

Kantoorpand kleiner dan 100m2

LET OP! Bovenstaande verplichtingen geldt niet voor elke pandeigenaar. Voor sommige gebouwen geldt deze verplichting namelijk niet. Als de kantoorruimte in het gebouw namelijk kleiner is dan 100 m2 hoeft u zich geen zorgen te maken. Met andere woorden kom je niet aanmerking voor de eerder genoemde boete.

Meer informatie

Heeft u altijd al willen weten hoeveel u kunt besparen op uw energierekening d.m.v. led verlichting? En wilt u niet in aanmerking komen voor bovenstaande boete door hoger te scoren dan energielabel c? Wij helpen u graag! Maak alvast kennis met de geschikte armaturen die je hieronder kan terugvinden. Klik voor meer informatie op het gewenste armatuur. Met ons assortiment aan hoogwaardige en kwalitatieve led binnen en buitenverlichting komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. 

RB-LED-paneelRB LED Centre Downlight φ172mm.jpeg

Neem nu contact op Bereken uw besparing