Skip to main content

LED PANELEN

Vaak wordt er in kantoren in Nederland gewerkt onder een systeemplafond. Wanneer er wordt gekozen voor  led panelen, kan er al voor >60% bespaard worden ten opzichten van conventionele TL T8 verlichting.

Ieder systeemplafond werkt met een standaard afmeting, waarop ook onze LED panelen zijn afgestemd. Naast de besparing op energieverbruik en een zeer eenvoudige installatie, ziet het er ook nog eens erg strak uit.

Maar wat levert het u nu precies op?
Op het moment dat u gebruik maakt van een 60×60 cm TL8 armatuur, dan zitten in zo’n armatuur 4 TL buizen van 60cm die 18 watt per stuk gebruiken. Naast deze 18 watt, verbruikt het voorschakelapparaat gemiddeld 7 watt. Uw huidige 60x60cm armatuur verbruikt dus 79 watt. Stel dat u zou kiezen voor 60×60 cm led panelen, reduceert u dit gebruik naar slechts 36 watt zonder verlies van lichtopbrengst.

Wanneer u gebruik zou maken van een 30x120cm TL8 armatuur, zitten in zo’n armatuur 2 TL buizen van 36 watt en verbruikt het voorschakelapparaat gemiddeld 7 watt. Ook in dit geval verbruikt het huidige armatuur dus 79 watt. Wanneer u zou kiezen voor 30x120cm LED panelen, reduceert u het verbruik naar slechts 36 watt.

In beide voorbeelden bespaart u om en nabij 60% op het energieverbruik.

Een gelijksoortige besparing kan worden gerealiseerd, wanneer de bestaande armaturen omgebouwd worden, zodat deze geschikt zijn voor led tubes. Echter zal er meer tijd in het ombouwen gaan zitten, dan in het compleet vervangen door LED panelen. Onderaan de streep, zullen LED panelen in vrijwel alle gevallen aantrekkelijker zijn dan het ombouwen van bestaande armaturen voor systeemplafonds.

Omdat dit vaak voor komt in kantoorruimtes, is de juiste lichtopbrengst van groot belang. De productiviteit en het werkplezier van uw werknemers zullen hierdoor positief worden bevordert. Daarnaast komt u in de meeste gevallen in aanmerking voor 54,5% Energie-investeringsaftrek.

Om aan deze richtlijnen te voldoen, is goed advies aan te raden. Overweegt u om over te gaan op LED panelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder en komen bij u langs voor een kennismakingsgesprek.

RB-LED-paneel

Neem nu contact op Bereken uw besparing