Skip to main content

Voluit staat NEN voor Nederlandse Norm. Een norm wil zeggen dat het een adviesrichtlijn betreft en dus niet wettelijk verplicht om je als ondernemer aan te houden. Deze norm is in het leven geroepen om de kwaliteit en het vertrouwen in producten en diensten te waarborgen. NEN Nederland heeft ruim 31.000 normen onder zijn beheer. Als we kijken naar verlichting voor bedrijven valt dat onder NEN-EN 12464-1. Hier gaan we op deze pagina wat dieper op in.

NEN norm led verlichting

NEN 12464-1-EN led verlichting

Vanuit de Europese Unie zijn normen samengesteld  voor bedrijfsverlichting die uitgesplitst per type werkzaamheden als prettig en wenselijk worden ervaren. Bij iedere werkomgeving en werkzaamheden zijn er andere behoeften aan verlichting. De juiste verlichting op de juiste plek draagt bewezen bij aan de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers. Men durft zelfs te stellen dat het van invloed is op het humeur van uw medewerkers. De norm zoals omschreven in de NEN-EN 12464-1 biedt een advies voor de juiste luxwaarden uitgesplitst per specifieke werkzaamheden.

Bekijk in het overzicht hieronder de idealen luxwaarde van uw bedrijfsruimtes. Door de link te openen treft u meer informatie over de bedrijfsruimte naar keuze.

Kantoorruimtes

Assemblage ( fijn )

Machinale metaalbewerking

Lassen

Fabriekshal

Expeditie en verpakking

Laboratorium

500 lux

300 lux

300 lux

300 lux

300 lux

300 lux

500 lux

Meethoogte normen

Deze normen zijn gemeten op ooghoogte waar de daadwerkelijke werkzaamheden plaatsvinden. Bij zittend werk wordt op een andere hoogte gemeten dan bij staand werk. Bij Led Solutions Holland hanteren we de NEN-norm in de regel als minimum werklicht. Hierdoor heeft u de zekerheid van een optimaal werklicht gebruik te kunnen maken.

Normen zijn een goede richtlijn voor het bepalen van het juiste werklicht binnen uw bedrijf, echter komt het in de praktijk vaak neer op een stukje maatwerk. Door uitgebreid te testen en te meten bepalen we in onderling overleg de juiste oplossing voor uw bedrijf. Hierin is de NEN EN 12464-1 de richtlijn en uw wensen en eisen het uitgangspunt. Voor aanbouw of nieuwbouw wordt er bij grotere projecten vaak met DiaLux gewerkt. Software om te berekenen waar welke led verlichting het beste kan hangen voor een optimaal werklicht.

Onze ervaren adviseurs zijn volledig op de hoogte van de NEN-EN 12464-1 en helpen u graag het beste resultaat te behalen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie.

Neem nu contact op Bereken uw besparing