Skip to main content

Afgelopen jaren is de ontwikkeling van led verlichting snel gegaan en dat is maar goed ook. Waar led verlichting in de beginfase enkel met een kil blauw licht verkrijgbaar was, is led verlichting vandaag de dag in diverse kleurtemperaturen te verkrijgen. Hierdoor is led verlichting tegenwoordig geschikt voor iedere werkruimte. Naast prettig werklicht biedt led verlichting tal van andere voordelen.

Om u te helpen treft u hieronder een vergelijking tussen traditionele TL8 (T8) verlichting en led tubes. Om geen appels met peren te vergelijken gaan we uit van een buis van 150 cm.

Conventionele           TL8 Verlichting VS Led Tube

Levensduur: 10:000 uur 50:000
Stroomverbruik: 58 watt 22 watt
Voorschakelaar: 6 watt n.v.t.
Lichtopbrengst: 2600 lumen 3080 lumen
Lumen/Watt: 40,5 140
Stralingshoek: 360 graden 140 graden
Starten: 30 sec 0 sec
54,5% E.I.A. subsidie: nee ja
Voorschakelaar: ja nee
Brandveilig: nee ja

Naast de hierboven beschreven voordelen, was het aanschaffen van led verlichting een aantal jaren geleden nog een kostbare investering. Door betere productieprocessen zijn deze kosten afgelopen jaren flink afgenomen. Daarnaast zijn conventionele tl armaturen vaak simpel om te bouwen zodat deze geschikt zijn voor led tubes. Met ombouwen wordt gebruik gemaakt van uw bestaande armaturen om uw investering te beperken.

Waar voorheen terugverdientijden van 4 tot 5 jaar de norm waren is dat anno 2018 vaak bij een overstap van conventionele verlichting naar led tubes binnen 2 jaar gerealiseerd. Dit alles maakt led verlichting naast een goede keuze voor het milieu ook financieel een aantrekkelijke keuze.

Wilt u weten wat conventionele t8 verlichting vs led tube voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem voor vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem nu contact op Bereken uw besparing