Skip to main content

Wanneer je overgaat op led verlichting, zal je vast wel eens gehoord hebben van de term retrofit led verlichting. Maar wat betekend het nou eigenlijk?

één op één vervangen

Retrofit staat voor het hergebruiken van de fitting die bij de oude halogeen lampen of TL buizen gebruikt worden. Dat wil zeggen dat er voor de huidige lamp die in gebruik is, vaak een led vervanger is. U hoeft dan ook geen aanpassingen te doen aan de lamp of het armatuur. Het is dus slechts het vervangen van de oude lamp door een nieuwe led lamp of TL led verlichting.

Er zijn verschillende vormen van retrofit led verlichting, zoals halogeenspot vervangers of vervangers voor TL buizen.

Als u op dit moment bijvoorbeeld gebruik maakt van halogeenspots met een GU10 fitting. Dan is er de RB LED GU10, waarmee u de spots één op één kunt vervangen zonder enige aanpassingen. De RB LED GU10 is zo ontworpen dat ze altijd precies in het oude armatuur passen.

Retrofit led verlichting

TL buizen vervangen door retrofit led verlichting.

Ook is er een oplossing wanneer u gebruik maakt van TL buizen. Het biedt een snelle en betaalbare overstap naar led verlichting. Het scheelt snel 70% in het stroomverbruik en gaat tot wel 5 keer langer mee ten opzichte van de huidige TL buizen. Laat u adviseren welk type led TL uw bedrijf het beste werklicht biedt en hoe deze dan toegepast kunnen worden binnen uw bedrijfsactiviteiten.

Lees hier uitgebreid over het vervangen van TL buizen door led TL.

Neem voor vragen of een adviesgesprek op uw locatie gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Neem nu contact op Bereken uw besparing