Skip to main content

Wat is een lichtplan?

Voor grote nieuwbouw, verbouw of uitbouw projecten is het aan te raden om een led lichtplan op te laten stellen. Een lichtplan is een plattegrond van een ruimte of gebouw waarin de armaturen zijn ingetekend. Zodra je de bouwtekeningen hebt, kunnen wij deze inladen in het programma Dialux. Dit is een software programma waarmee wij een professioneel lichtplan voor jou kunnen laten maken. In het lichtplan wordt onder andere beschreven welke armaturen er gebruikt gaan worden en wat voor verlichting er in de ruimte geplaatst zal worden.

Hoe wordt een led lichtplan opgesteld?

Bij het opstellen van het plan wordt rekening gehouden met natuurlijke lichtinval zoals lichtkoepels en ramen. Daarnaast worden factoren zoals reflecties veroorzaakt door muren en vloeren meegenomen in het led lichtplan. Bovendien kan in het programma uw gehele bedrijf worden ingetekend en wordt er rekening gehouden met de NEN-EN norm voor optimaal licht per werkruimte. Diverse soorten werkzaamheden hebben diverse behoeften aan lichtopbrengst, dus zullen er verschillen ontstaat qua het lichtplan.

Door uw ruimte of gebouw volledig uit te tekenen in het Dialux programma kunnen we een op maat gemaakt lichtplan en advies vormgeven. Het led lichtplan kan zo worden geoptimaliseerd dat zowel de lichtopbrengst als het financiële plaatje klopt voor jou. Wij testen diverse soorten led verlichting waardoor wij jou het scherpste aanbod met het beste resultaat kunnen bieden. Kortom proberen wij er alles aan te doen, een zo goed mogelijk led lichtplan op te stellen.

Benodigdheden voor led lichtplan

Er is nooit één universeel antwoord in de verlichtingsbranche voor een bepaalde behoefte. Een lichtplan is daarom maatwerk voor uw specifieke situatie. Vaak kan door het slim inzetten van verschillende led verlichting producten uit verschillende prijsklassen een gewenst resultaat behaald worden. Om jouw wensen zo goed mogelijk te vervullen houden wij rekening met de volgende onderdelen:

  • De lengte, breedte en plafondhoogte per ruimte.
  • Inzage in het huidig energieverbruik.
  • De juiste lux waarde voor het type werkzaamheden in de ruimte. De lux waarde geeft de verlichtingssterkte aan. In een werkplaats is de lux waarde bijvoorbeeld 300.
  • De ledverlichting dient een bepaalde lux waarde te hebben volgens de officiële wetgeving. Bij Led Solutions Holland houden wij ons strikt aan de NEDN-EN 12464-1.
  • Geadviseerde led producten voor optimaal rendement.

Hoe wordt het plan opgesteld?

Door deze stappen te doorlopen ontstaat een zeer betrouwbaar led lichtplan specifiek gebaseerd op uw situatie. Led Solutions Holland hanteert in de regel de NEN-EN 12464-1 als minimum lumenopbrengst. Hierdoor heeft u de zekerheid jaren te besparen en te genieten van optimaal licht binnen uw bedrijf, werkplaats, kantoor, magazijn of andere ruimte. Samen met jou gaan wij ten alle tijden voor het gewenste resultaat. Wil je bijvoorbeeld de luxwaarde in een bepaalde ruimte verhogen? Geen probleem! Wij denken graag met je mee.

Neem contact op

Neem voor al je vragen over een lichtplan van jouw project gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs helpen je graag bij jouw project.

Verder zullen wij altijd een onafhankelijk advies geven wanneer je meerdere partijen wilt vergelijken.

Neem nu contact op Bereken uw besparing